onsdag 17. oktober 2007

Umulig kjærlighet

Hva er umulig kjærlighet?

Jeg mener at umulig kjærlighet er når det er noe som hindrer dem til og være kjærester. Disse hindringene kan jo for eksempel være: alder, religion og kultur, slektskap, familie, barn og mann, at hun og han går i to forskjellige gjenger/samfunn og at vennene hennes ikke liker det miljøet han går i.

Jeg tenker også at umulig kjærlighet kan være for eksempel mellom en lærer og student. Der kanskje eleven er kjempe forelsket i en lærer, og at eleven vett at det ikke kommer til å gå men klarer ikke å slutte å tenke på denne fantastiske personen/læreren. Og noen ganger er dennne kjærligheten så sterk at læreren og begynner å få følelser, men de begge vett at dette ikke kan komme ut i verkeligheten. De må kanskje vente mange mange år før de kan vise kjærligheten de har mellom kvarandre til andre mennesker.

Teksten om Abélard og Heloïse får jeg en sånn følelse. Men det er ikke alderen som skiller de, det er familien.

1 kommentar:

Leif Harboe sa...

Det kan jo være alder og også sosial posisjon. Etnisk bakgrunn, religion osv. vil jo også gjøre kjærlighet vanskelig. Hvordan ville reaksjonen være hos din familie hvis du kom hjem med en muslim som ville at du skulle gå med slør?